Catawiki en Cover Genius slaan de handen ineen om wereldwijde verzending van bijzondere objecten te vereenvoudigen

Eerste InsurTech-partner die unieke en waardevolle objecten rechtstreeks via het platform beschermt.

Amsterdam, 5 december 2023 Cover Genius, de toonaangevende InsurTech voor geïntegreerde bescherming, en Catawiki, de toonaangevende online marktplaats voor bijzondere objecten, zijn een exclusieve samenwerking aangegaan om de verzending van bijzondere objecten te kunnen beschermen. Door deze samenwerking wordt  verkopers direct in het online verzendproces bescherming aangeboden voor binnenlandse en internationale zendingen. 

Het verzekeren van verzamelobjecten of zeldzame objecten tijdens verzending was complex en afhankelijk van polissen die sterk verschilden van vervoerder tot vervoerder, maar samen zijn we erin geslaagd dit te realiseren“, zegt Barney Pierce van Cover Genius, interim Chief Business Officer, EMEA en APAC. “We zijn verheugd om de InsurTech-partner van Catawiki te zijn en verkopers gemoedsrust te bieden wanneer ze hun, vaak emotioneel beladen, bijzondere objecten naar hun kopers verzenden – waar ook ter wereld.”

“Omdat we blijven groeien, kijken we voortdurend naar manieren om de ervaring van onze gebruikers te kunnen verbeteren”, zegt Janet Baireva, Vice President Product bij Catawiki.Door deze samenwerking bieden we verkopers een eenvoudige en efficiënte oplossing om hun objecten tijdens het verzenden te beschermen. Verkopers profiteren niet alleen van een gebruiksvriendelijke aanpak voor hun claims, maar ook van de positieve impact op de klantenbinding.”

Geïntegreerde bescherming via XCover

De nieuwe verzekering is direct geïntegreerd in het verzendproces van Catawiki via het bekroonde wereldwijde distributieplatform XCover van Cover Genius voor elke verzekering of andere vorm van bescherming. XCover heeft een naadloos claimproces dat de afhandeling van claims van begin tot eind heeft verbeterd, met betalingen of vergoedingen op dezelfde dag voor goedgekeurde claims. Betalingen voor goedgekeurde claims worden direct verwerkt in meer dan 90 valuta. De gestroomlijnde aanpak van Cover Genius is tot 20% goedkoper dan traditionele logistieke vervoerders. Dit proces, dat resulteert in een toonaangevende post-claim NPS van +65, kan helpen om kopers van Catawiki tevreden te houden en terug te laten keren naar het platform.  

Verkopers kunnen direct tijdens het indienen van bijzondere objecten kiezen voor een verzendverzekering.  Wanneer verkopers klaar zijn om hun product te verzenden, kunnen ze de XCover-beschermingkiezen die bij hun behoeften past; het platform regelt het hele proces online, van de aankoop van de polis tot de schadeafhandeling en de uitbetaling. De internationale oplossing ondersteunt alle op Catawiki aangeboden bijzondere objecten die in een pakket verzonden kunnen worden.. 

De tijdsbesparingen zijn gebaseerd op de gemiddelde oplostijden (d.w.z. de duur van de eerste indiening tot de voltooide betaling) voor alle XCover-claims voor verzendbescherming op 31 mei 2022 (steekproef = 868) in vergelijking met de gemiddelde tijd in de sector, inclusief de afwikkeling van de betaling (min. 6 dagen) en de periode om een ingediende claim te bevestigen.

Over Catawiki

Catawiki is de toonaangevende online veilingmarktplaats voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Elke week worden er meer dan 75.000 objecten ter veiling aangeboden – stuk voor stuk beoordeeld en geselecteerd door honderden in-house experts op het gebied van kunst, design, juwelen, mode, klassieke auto’s, verzamelobjecten en nog veel meer. Ontdek bijzondere objecten voor elke passie op catawiki.nl of download de app.

Over Cover Genius

Cover Genius is de InsurTech voor geïntegreerde bescherming. Via XCover, het wereldwijde distributieplatform voor elke verzekering of andere vorm van bescherming, beschermt Cover Genius de wereldwijde klanten van ‘s werelds grootste digitale bedrijven, waaronder Booking.com, Spirit, Hopper, Ryanair, en Zip. XCover is ook verkrijgbaar bij Amazon, eBay, Wayfair en het grootste bedrijf van Zuidoost-Azië, Shopee. Onze logistieke partners zijn onder andere Uber, Shippo, Sendcloud, Freightos en ShipStation. 

Samen met haar partners creëert Cover Genius oplossingen voor op maat gemaakte, geoptimaliseerde bescherming met een licentie of vergunning in meer dan 60 landen en alle 50 Amerikaanse staten. 

Daarnaast biedt Cover Genius klanten een naadloze end-to-end ervaring via XCover.com, dat de behoeften van klanten afhandelt – van de eerste verkoop tot administratie en claims – wat een toonaangevend resultaat oplevert van een NPS na claims van maar liefst +65. Het bekroonde serviceontwerp heeft het aantal supporttickets met 7x verminderd.‡ 

De score omvat elk type claim en claimresultaat in ons partnernetwerk, met uitzondering van partners met minder dan 30 claims en partners die niet door Cover Genius zijn beoordeeld. Onderzoeksstatistieken zijn afgeleid van een interne analyse van 1.355 willekeurige XCover-ondersteuningsvragen uit december 2022, waarvan 1.258 (93%) hun XCover-account niet hadden geactiveerd en 97 (7%) wel.